Κοροναϊός: Αύξηση 45% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής – Πότε αναμένεται η κορύφωση Τα κρούσματα κοροναϊού είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται

Οκοροναϊός επελαύνει ξανά στη χώρα, με τα κρούσματα να αυξάνονται. Παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία ο κ. Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι «εδώ και δέκα ημέρες η αύξηση στα λύματα της Αττικής είναι 45%, διατυπώνοντας την άποψη ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Πόσο κινδυνεύουμε να μολυνθούμε σε μια σύντομη συζήτηση χωρίς μάσκα;

Ανακύκλωση συσκευών: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα – Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια

«Έχει παρθεί απόφαση από τον ΕΟΔΥ ότι η παρακολούθηση της δυναμικής στα λύματα θα γίνεται μόνο από τα λύματα», τόνισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ η διασπορά ήταν αναμενόμενη μετά τον εντοπισμό των νέων μεταλλάξεων.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Τι εκτιμά για το μέλλον κορυφαία ειδικός του Τζονς Χόπκινς

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θωμαΐδης στην ΕΡΤ, η «αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να κορυφωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου», με τον Αύγουστο να έχουμε μια δεύτερη κλιμάκωση της διασποράς.

«Η κατάσταση δεν πρόκειται να είναι χαλαρή ποτέ» είπε διευκρινίζοντας ότι οι επιστήμονες περιμένουν ένα νέο, πιο αποτελεσματικό, εμβόλιο.

Οι υποπαραλλαγές είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές

«Ο κοροναϊός δεν έχει φύγει, οι υποπαραλλαγές του ιού είναι εδώ, τα ιικά φορτία είναι εδώ» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή.

«Δεν θέλουμε να ανέβουν οι δύο σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. Tις επόμενες ημέρες θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πόσα περιστατικά θα έχουν επιπλοκές ή όχι», τόνισε η γιατρός του ΕΣΥ.

Μιλώντας για τις νέες παραλλαγές του ιού η κ. Παγώνη είπε ότι η Όμικρον 4 είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον 5, γι’ αυτό και θα έχουμε αρκετά κρούσματα: «Θα συνεχίσουμε να έχουμε τα κρούσματα. Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Και όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ντρεπόμαστε. Τη μάσκα τη φοράμε».

tanea.gr

The post Κοροναϊός: Αύξηση 45% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής – Πότε αναμένεται η κορύφωση Τα κρούσματα κοροναϊού είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr