Κοροναϊός : Αγωνία για νέα κρούσματα – Ερευνώνται δεκάδες περιστατικά

Αγωνία κυριαρχεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 67χρονος από την Ηλεία, που διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19.

Πρόκειται για το γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για τρίτο 24ωρο.

Και στα δύο είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Όπως προκύπτει ο άνδρας είχε ταξιδέψει από τις 19 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, μαζί με 52 ακόμα άτομα, για θρησκευτικό τουρισμό, αεροπορικώς από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Ισραήλ και οδικώς προς την Αίγυπτο.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει μαζί του, έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και ήδη τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για έλεγχο.

Σε κατ’ οίκον απομόνωση εξάλλου, έχουν τεθεί γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Ρίου και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, πριν ο ασθενής αντιμετωπιστεί ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Πατρών, γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση για 14 ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει και με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Τα μέτρα

Το υπουργείο Υγείας χθες συγκάλεσε εκτάκτως σε σύσκεψη την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης του κοροναϊού και ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων σε αυτές τις τρεις περιοχές για δύο ημέρες, σήμερα και αύριο. Για τις ίδιες δύο ημέρες δεν θα λειτουργήσουν στις ίδιες περιοχές Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μουσεία.

Μετά την πάροδο του 48ωρου, όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτηρης Τσιόδρας, θα γίνει επανεκτίμηση των δεδομένων και όσων νέων κρουσμάτων έχουν προκύψει και θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα σε συνδυασμό με τα μέτρα που ελήφθησαν στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου – τίθενται σε απομόνωση στο σπίτι τους δεκάδες εργαζόμενοι, παρακολουθούν τα συμπτώματα τους για τυχόν λοίμωξη αναπνευστικού εκατοντάδες άτομα εντός κι εκτός νοσοκομείων που είχαν έρθει σε επαφή με τον 67χρονο, αναστέλλονται οι κλινικές δραστηριότητες των φοιτητών Ιατρικής Σχολής για τουλάχιστον μία εβδομάδα – ελήφθησαν σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η βέβαιη, όπως θεωρείται πια, εξάπλωση του ιού στις περιοχές της Αχαίας, της Ηλείας και της Ζακύνθου.

Ο άνδρας από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος με σοβαρή πνευμονία.

Πηγή: Υγεία – ΤΑ ΝΕΑ