Κοροναϊός : Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής

Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία της Αττικής. Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ covid αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, ενώ αρχίζουν να εξαντλούνται και τα κρεβάτια στις κλινικές.

Εφημερίες «πολέμου»

Στον Ευαγγελισμό που σήμερα εφημέρευε τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας ορισμένες φορές το αδιαχώρητο στην είσοδο του νοσοκομείου.

Εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, η ΜΕΘ covid καταγράφει 100% πληρότητα.

Το μεσημέρι, τα μόνα κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας για τα covid περιστατικά στο λεκανοπέδιο ήταν: 4 στο ΚΑΤ, 1 στο Γεννηματάς, 10 στη Σωτηρία, 5 στο Ιπποκράτειο, 1 στον Ερυθρό και 3 στο Αττικό.

Τρομάζουν οι εισαγωγές

Την Πέμπτη οι νέες εισαγωγές στην Αττική ξεπέρασαν τις 229. Οι 38 ήταν στο Γεννηματάς, που σήκωσε το βάρος της εφημερίας στην Αθήνα χωρίς το Σισμανόγλειο, που έκλεισε από χθες για τα μη covid περιστατικά.

Στις 3 το πρωί στο Γεννηματάς εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης. Κραυγή αγωνίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και στο Λαϊκό. Το Λαϊκό διαθέτει 10 φιάλες οξυγόνου και έχει άλλες 20 σε στοκ, ενόψει της γενικής εφημερίας της Κυριακής.

Μέσα σε μία εβδομάδα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν από τους 371 στους 451. Αυτό που όλοι απεύχονται είναι να μην αγγίξουν τα επίπεδα του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου ανήλθαν στους 622, με δραματικές συνέπειες για το σύστημα υγείας.

Δραματική εφημερία στον Ευαγγελισμό

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στον Ευαγγελισμό, που το μεσημέρι δέχτηκε δεκάδες περιστατικά. Ο Ευαγγελισμός ξεκίνησε την εφημερία του με γεμάτες ΜΕΘ.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ