Κοροναϊός: Πιλότοι μηνύουν την American Airlines και ζητούν να σταματήσουν οι πτήσεις προς την Κίνα

Ένωση πιλότων κατέθεσε χθες μήνυση επιδιώκοντας τον άμεσο τερματισμό των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας American Airlines προς την Κίνα, καθώς οι ανησυχίες των πληρωμάτων καμπίνας σε παγκόσμιο επίπεδο μεγαλώνουν για την έκθεσή τους στο νέο κοροναϊό που εξαπλώνεται ταχύτητα.

Η ένωση πιλότων (The Allied Pilot Association) η οποία εκπροσωπεί τους πιλότους της American Airlines επικαλείται “σοβαρές και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη άγνωστες απειλές κατά της υγείας (των πληρωμάτων) από τον κοροναϊό”.

Από την πλευρά της, η American, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ, δεν σχολίασε άμεσα την υποβολή της μήνυσης, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τέξας.

Η αεροπορική εταιρία έχει την έδρα της στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τον επόμενο μήνα θα ακυρώσει τις πτήσεις της από το Λος Άντζελες στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά θα συνεχίσει αυτές από το Ντάλας.

The post Κοροναϊός: Πιλότοι μηνύουν την American Airlines και ζητούν να σταματήσουν οι πτήσεις προς την Κίνα appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr