Κοροναϊός: Πώς γίνονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Μπορεί ο κοροναϊός να έχει κλείσει τα σχολεία όλης της χώρας όμως με τη χρήση της τεχνολογίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά, την ώρα που η κυβέρνηση ποντάρει στην συνεργασία της κρατικής τηλεόρασης για να υπάρξουν σχολικές εκπομπές στο πρόγραμμα της.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε λεπτό προς λεπτό από την οπτική του μαθητή και του δασκάλου τον τρόπο με τον οποίο ειδική πλατφόρμα βοηθάει τους μαθητές να μην χάνουν την επαφή με τα μαθήματα τους.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι καθηγητής μαθηματικών στο Μαρούσι και η Κατερίνα μαθήτρια Λυκείου που στο σπίτι της στην Κηφισιά παρακολουθεί μέσω ίντερνετ τα μαθήματα της σαν να βρισκόταν στην τάξη.

Το μάθημα ολοκληρώνεται και όπως λέει η Κατερίνα γίνεται σαν να ήταν στο σχολείο

«Εννοείται πως ναι είναι σαν να είμαστε στο σχολείο. Στόχος άλλωστε είναι να υπάρχει προσομοίωση του περιβάλλοντος του σχολείου και για αυτό μαθητής και δάσκαλος βλέπουν ο ένας τον άλλον» τονίζει η μαθήτρια.

Το σχολείο όμως όπως λέει και η μαθήτρια δεν είναι μόνο τα μαθήματα καθώς στην εποχή του κοροναϊού και οι παρέες γίνονται μέσω υπολογιστή.

Από την άλλη πλευρά καθώς πολλά δημόσια σχολεία δεν έχουν υποδομές για να υποστηρίζουν ανάλογες διαδικασίες η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες μελετά να υπάρξουν ειδικά μαθήματα μέσω της κρατικής τηλεόρασης ως μέσο για να έχουν οι μαθητές επαφή με το σχολείο τους.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ