Κοροναϊός : Τηλεργασία ζητούν οι καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ στις ΗΠΑ

Η Ένωση Οπτικών Εφέ (Visual Effects Society), των ΗΠΑ η οργάνωση που εκπροσωπεί τους τεχνικούς και καλλιτέχνες που εργάζονται στον τομέα, ζήτησε από τα στούντιο και την κινηματογραφική βιομηχανία να υποστηρίξουν τις προσπάθειες να επιτραπεί στα μέλη της η τηλεργασία λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οπτικών Εφέ γνωστοποιεί ότι «θέλει να ενθαρρύνει όλους τους εργοδότες – μεγάλους ή μικρούς – να χορηγούν άδεια στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας του COVID-19».

 

View this post on Instagram

 

Visual Effects Society Supports All Efforts for VFX Artists to Work Remotely. The VES has issued a statement in light of the ongoing COVID-19 crisis and a cadre of work at home best practices, issued by the VES Technology Committee — see link in bio or visit us on twitter and Facebook for more info. .. .. #ves #visualeffectssociety #covid_19

A post shared by VES Vancouver (@vesvancouver) on

«Κατανοούμε τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια για την προστασία του κατοχυρωμένου παραγόμενου έργου, αλλά τώρα είναι η στιγμή για τη μέγιστη ευελιξία απέναντι στους καλλιτέχνες VFX (Οπιτικών Εφέ) και όλους τους επαγγελματίες, καθώς προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας μέσα σε αυτή την κρίση.

Πολλές εταιρείες προσπαθούν να αναλάβουν δράση και είμαστε αισιόδοξοι ότι τα στούντιο μπορούν να βρουν και να υιοθετήσουν εφαρμόσιμες λύσεις ».

Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου εκδόθηκε σε μια περίοδο που πολλοί καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις των στούντιο, παρ’ όλο που η παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων διακόπηκε με βάση τις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο μέτρων επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Την περασμένη o Μάριο Ροκίτσκι, υπεύθυνος χρώματος στη Double Negative, στο Βανκούβερ του Καναδά ξεκίνησε συλλογή υπογραφών διαδικτυακά στην πλατφόρμα on change.org με τη μορφή ανοιχτής επιστολής προς την Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου -Motion Picture Association (MPA) να επιτραπεί στους καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ να εργάζονται από απόσταση.

Πολλοί καλλιτέχνες VFX υποχρεώνονται να εργάζονται στις έδρες των εταιριών λόγω αυστηρών συμφωνιών εχεμύθειας που πρέπει να υπογράφουν με σκοπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την πρόληψη διαρροών και κλοπών πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι συμφωνίες έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο τους, καθώς οι εργαζόμενοι σε γενικές γραμμές δεν επιτρέπεται να παίρνουν το περιεχόμενο εκτός των εγκαταστάσεων για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: Ζωή & Τέχνες – ΤΑ ΝΕΑ