Κορωνοϊός-Αυστραλία: Επιστράτευσαν ελικόπτερο και… θερμικές κάμερες για 3 άτομα που έπιναν μπίρες σε ταράτσα! (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε η αστυνομία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας για τον υπερβολικό ζήλο που έδειξαν σε βάρος τριών πολιτών που το μόνο έγκλημα που έκαναν ήταν να πίνουν μπίρες στην ταράτσα ενός κτιρίου, παρά το lockdown  που έχει επιβληθεί στη χώρα. 

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε νύχτα, και χρησιμοποιήθηκε μάλιστα ελικόπτερο και θερμικές κάμερες μέσα από τις οποίες οι αστυνομικοί κατέγραψαν και τα ανδραγαθήματά τους, τη βίαιση σύλληψη των  τριών ατόμων. 

Με μεγάφωνο από το ελικόπτερο, οι αστυνομικοί τους διέταξαν να κατέβουν ενώ τελικά τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα 1340 δολ. Αυστραλίας στον καθένα. 

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο Independent της Αυστραλίας.

Οι περισσότερες από τις αντιδράσεις στο Twitter στο βίντεο ήταν αρνητικές για την αστυνομία και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε, χαρακτηρίζοντάς την «πέρα από κάθε λογική κατάχρηση εξουσίας» ή «υπερβολική αστυνόμευση».

«Σπατάλησαν πόρους της αστυνομίας για να περιβάλλουν το κτίριο με αξιωματικούς; Και για τρία παιδιά που πίνουν μπύρες στον τελευταίο όροφο; ” είπε ένα από τα σχόλια.

Άλλοι απάντησαν με memes συγκρίνοντας την αστυνομία του Κουίνσλαντ με τον Χίτλερ, τον Ίνγκσοκ από το 1984 του Όργουελ ή την Στάζι, τη μυστική αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας.

Αυστραλία
Κορωνοϊός
ελικόπτερο
θερμικές κάμερες
Has video: 

Πηγή: