Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κροατία, σε καραντίνα η κυβέρνηση της Πολωνίας

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κροατία, σε καραντίνα η κυβέρνηση της Πολωνίας

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 65, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος. Τα εννέα νέα κρούσματα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο αναφοράς του Ζάγκρεμπ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά το θετικό τεστ ενός υπουργού της.

«Η επιδημιολογική εικόνα, υπό τις δεδομένες συνθήκες, είναι ακόμα πολύ καλή και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι στις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας της Κροατίας. Ωστόσο, «δεδομένων των χαρακτηριστικών αυτής της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κροατία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά τις ερχόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Μπέρος.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και σε εκείνους με χρόνιες παθήσεις να μείνουν στο σπίτι και να βγουν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Υπογράμμισε δε, ότι η Αρχή Πολιτικής Προστασίας θα οργανώσει κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μην είναι αναγκαία η έξοδος των ηλικιωμένων και των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από το σπίτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνιβιτς κάλεσε πάλι τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης, τονίζοντας πως οι Αρχές έχουν λάβει πάνω από 530 καταγγελίες για παραβίαση των περιορισμών και επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα σε 93 άτομα.

Η πολωνική κυβέρνηση σε καραντίνα μετά το θετικό τεστ ενός υπουργού

Η πολωνική κυβέρνηση τέθηκε σε καραντίνα αφού ο υπουργός Περιβάλλοντος διαγνώσθηκε την προηγουμένη θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Όλα τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (σ.σ.: στις 10 Μαρτίου) υποβλήθηκαν χθες το βράδυ σε τεστ Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της ημέρας. Μέχρι τότε όλα αυτά τα πρόσωπα βρίσκονται σε καραντίνα», δήλωσε ο Μιχάλ Ντβόρτσικ μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ντβόρτσικ διευκρίνισε πως εννέα από τους 24 υπουργούς ήταν απόντες από τη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόβσκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Κόσμος