Κορωνοϊός-F1: Στο τραπέζι το σχέδιο για Γκραν Πρι χωρίς θεατές

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, πιθανότατα στην Ευρώπη, μόλις η σεζόν ξεκινήσει, εξετάζει η Formula 1.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ακύρωση του εναρκτήριου Γκραν Πριν στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναβλήθηκε και κάθε αγώνας έως το γαλλικό Γκραν Πρι στις 28 Ιουνίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ρος Μπράουν είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky Sports ότι «μια σεζόν μεταξύ οκτώ και 19 αγώνων θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή». «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο…κλειστών αγώνων. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους εκεί, πώς θα τους προστατέψαμε, πώς θα επιστρέφαμε. Κάθε αλλαγή συζητείται», είπε.

Το Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν τον προηγούμενο μήνα συζητήθηκε να διεξαχθεί χωρίς θεατές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, προτού αναβληθεί. Η F1 έχει προσπαθήσει, μετά τη διακοπή της να καθορίσει ένα νέο πρόγραμμα, που θα μπορούσε να έχει αγώνες σε διαδοχικά σαββατοκύριακα και στο νέο έτος.

Ο Μπράουν ανέφερε ότι η ασφάλεια και τα ταξίδια ήταν μεγάλα ζητήματα και ότι επίσης το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι μία πιθανότατα ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου είναι σήμερα σε καραντίνα, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να περιορίσουν τον ιό.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες έρχονται με καθορισμένο σχέδιο, να έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν εξεταστεί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Κορωνοϊός-F1: Στο τραπέζι το σχέδιο για Γκραν Πρι χωρίς θεατές appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;