Κορωνοϊός: Γαλλία, η πρώτη χώρα που παίρνει μέτρα ενίσχυσης για τις αεροπορικές

Μέτρα κρατικής ενίσχυσης των αεροπορικών εταιριών τα οποία πήρε η Γαλλία ενέκρινε η Κομισιόν, η οποία σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοια μέτρα για την ενίσχυση αεροπορικών εταιριών λόγω της κρίσης που έχει προκληθεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Το γαλλικό σχήμα θα αποζημιώσει εν μέρει τις αεροπορικές εταιρίες για τις απώλειες που υπέστησαν. Αυτό είναι το πρώτο μέτρο κρατικής βοήθειας που μας γνωστοποιήθηκε από κράτος μέλος προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές του αεροπορικού τομέα», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βέστάγκερ.

«Μαζί με τα κράτη μέλη δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα εθνικά μέτρα υποστήριξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα τεθούν σε εφαρμογή όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Η Γαλλία γνωστοποίησε στην Επιτροπή την πρόθεσή της να εφαρμόσει ένα σχήμα αναβολής πληρωμών για ορισμένους αεροπορικούς φόρους, οι οποίοι ήταν να πληρωθούν μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2020 και θα πληρωθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 σε 24 μήνες. Η διευκόλυνση αποσκοπεί να μειωθεί η πίεση ρευστότητας που υφίστανται οι αεροπορικές εταιρίες.

The post Κορωνοϊός: Γαλλία, η πρώτη χώρα που παίρνει μέτρα ενίσχυσης για τις αεροπορικές appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr