Κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε με τη Pfizer για το εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech επιβεβαίωσαν επισήμως ότι κατέθεσαν στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Σημειώνεται ότι η το «πράσινο φως» για διανομή του εμβολίου στην Ευρώπη είναι πιθανόν να δοθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα, ο Άλμπερτ Μπουρλά παραχώρησε συνέντευξη στο TIME, μιλώντας για τις προσδοκίες του αλλά και την ετοιμότητα της εταιρείας, ενώ μετά το τέλος της συνέντευξης έκανε ανάρτηση στο Twitter, περιγράφοντας με λίγα λόγια το «ταξίδι» που μεσολάβησε μέχρι τη στιγμή της παραγωγής και του αιτήματος για έγκριση.

«Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του». δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο Έλληνας CEO της αμερικανικής εταιρείας δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την περηφάνια του, ενώ έκανε λόγο για ιστορική στιγμή.

Πηγή: news247.gr

The post Κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε με τη Pfizer για το εμβόλιο appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;