Κορονοϊός – Ιταλία: Ένωσαν τα μπαλκόνια τους και πήραν μαζί πρωινό όπως άλλοτε

Δύο γείτονες έβαλαν μία τάβλα ανάμεσα στα μπαλκόνια τους ώστε να τα ενώσουν και να μπορέσουν να πάρουν μαζί το πρωινό της Κυριακής

Λένε ότι τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Έλληνες αν τους δεις από μακριά θα αναγνωρίσεις ότι πρόκειται για μεσογειακούς τύπους, πολύ πριν ανοίξουν το στόμα τους και μιλήσουν τη μητρική τους γλώσσα. Πώς; Από τη γλώσσα του σώματος. Εμείς οι τρεις ως λαοί έχουμε ζωηράδα στην κίνησή μας και στον λόγο μας, μας αρέσει να αγκαλιάζουμε και να φιλάμε πολύ τους ανθρώπους μας και γενικά η εκδηλωτικότητα – στα καλά και στα άσχημα – είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η κατάσταση η οποία βιώνουμε λόγω της κρίσης του κορονοϊού, με τον εγκλεισμό στα σπίτια μας, χωρίς να μπορούμε να βγούμε έξω στον ήλιο (που όλο και πιο συχνά μας επισκέπτεται) να κάνουμε τις βόλτες μας, να βρεθούμε με φίλους, συντρόφους και όποιους άλλους, μας έχει επηρεάσει αρκετά ψυχολογικά αλλά μας βάζει και στη διαδικασία να βρίσκουμε τρόπους να μένουμε «κοντά» με τους οικείους μας, έστω και από απόσταση.

Αυτό σκέφτηκαν κατά πώς φαίνεται και δύο γείτονες στην πολύπαθη Ιταλία, οι οποίοι έβαλαν μία τάβλα ανάμεσα στα μπαλκόνια τους ώστε να τα ενώσουν και να μπορέσουν να πάρουν μαζί το πρωινό της Κυριακής. Σωματική επαφή δεν είχαν προφανώς αλλά έστω κι έτσι κατάφεραν να «σπάσουν» για λίγο τη μοναξιά που επιβάλλει η νέα κατάσταση.

Το στιγμιότυπο δημοσίευσε η Corriere della Sera: 

 

The post Κορονοϊός – Ιταλία: Ένωσαν τα μπαλκόνια τους και πήραν μαζί πρωινό όπως άλλοτε appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr