Κορωνοϊός: Πανικός στο μετρό της Ισπανίας – Κανένα μέτρο προστασίας! (Photos / Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ούτε κατά διάνοια δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ισπανίας, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ανακοίνωση πως η χώρα μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό ανέβηκε στα 297 ενώ υπάρχουν πλέον 8.744 θετικά κρούσματα του ιού σε όλη την χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως ένα ποσοστό πάνω από το 40% αυτών που νοσούν από κορωνοϊό, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ έκτακτα μέτρα, θέτοντας την Ισπανία σε σχεδόν ολική καραντίνα με τους κατοίκους να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Συνωστισμός στο μετρό

Έτσι λοιπόν σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα, οι κάτοικοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Κι ενώ το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν να σταματήσει η κοινωνική αλληλεπίδραση για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, για εκείνους που η εργασία από το σπίτι δεν ήταν επιλογή, στριμώχτηκαν με δεκάδες άλλους μέσα στα γεμάτα βαγόνια του μετρό.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες συνεχίζουν να λειτουργούν στην χώρα γα να παρέχουν στους εργαζόμενους ένα μέσο για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν πως οι υπηρεσίες θα μειωθούν κατά το ήμισυ επειδή πολλοί εργάζονται πλέον από το σπίτι τους

βαγόνια
μετρό
συνωστισμός
Has video: 

Πηγή: