Κορονοϊός: Πέθανε 36χρονος υγειονομικός χωρίς υποκείμενο νόσημα

Το απόγευμα της Τετάρτης έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού 36χρονος υγειονομικός υπάλληλος, με καταγωγή από το Χρώμιο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, ήταν τεχνολόγος βιοϊατρικής στην 4η ΥΠΕ και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 8 μηνών.

Ο 36χρονος, δίχως να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα. Τα δύο πρώτα τεστ κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όμως, χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ιδιωτική κλινική και μετά από 10 ημέρες νοσηλείας βγήκε θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 36χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την ιδιωτική κλινική στη ΜΕΘ πλαστικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και στη συνέχεια στην πνευμονολογική ΜΕΘ, όπου και κατέληξε μετά από δέκα μέρες.

«Είναι ο 18ος υγειονομικός που χάνουμε από την πανδημία. Ακόμη 13 είναι διασωληνωμένοι. Εδώ και καιρό ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων μας να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», τονίζει στο Thestival o κ. Γιαννάκος.

iefimerida.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης