Κορωνοϊός: Πότε καταργούνται τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

Μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όλα δείχνουν πως θα πάρουν σειρά η κατάργηση του rapid test και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων μετατίθεται για τον Μάιο είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με πιθανότερη ημερομηνία εκείνη της 2ας Μαΐου.

Η επιτροπή των ειδικών διαφωνεί με την άρση των μέτρων πριν από το Πάσχα, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και μεταθέτει λίγες εβδομάδες αργότερα την απελευθέρωση από τους περιορισμούς.

Εξάλλου, η συζήτηση για την άρση των μέτρων άνοιξε και με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα.

Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ο υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο μαζί με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης