Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις! Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα!

Ο κορωνοϊός “θέρισε” 97 ανθρώπινες ζωές μόνο σήμερα στην Ιταλία και η κυβέρνηση παίρνει πρωτόγνωρα μέτρα! Απαγόρευση συναθροίσεων και μετακινήσεων αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος σε όλη την επικράτεια!

Οι στιγμές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, θυμίζουν… καταστάσεις πολέμου και είναι βέβαιο πως όσο κι αν ψάξει κανείς στην Ιστορία, δύσκολα θα βρει παρόμοια περιστατικά όπως αυτά που συμβαίνουν στην γειτονική χώρα. Τουλάχιστον σε καιρό ειρήνης…

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η χώρα (!) θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”.

Ακόμη τόνισε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωναϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορωναϊού.

Κορονοϊός: Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης από την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία”.

“Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto). Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες”, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Υπηρείας Πολτικής Αεροπορίας..

Σκορπά τον θάνατο στην Ιταλία ο κορονοϊός!

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ιταλία ανήλθαν σε 9172, ενώ οι θάνατοι στους 463.

Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Πρόκειται για μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μόλις μια μέρα (!) όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Κορωνοϊός: Προσπάθησαν να “πετάξουν” και αντιμετωπίζουν μέχρι και 12 χρόνια φυλακή!

Ενδεικτικό του πανικού που έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο κορωνοϊός, είναι και το εξής περιστατικό: Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη.

Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.

Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ, για την πράξη τους όσο ο κορονοϊός… σκορπά τον θάνατο.

Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης!

Με πληροφορίες από: bbc.com

The post Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις! Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα! appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;