Κορωνοϊός: Το κλείσιμο της εστίασης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Το πλήρες κλείσιμο της εστίασης αποφάσισε ο πρωθυπουργός, μέτρο που θα ανακοινώσει στο διάγγελμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός μετά τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

 Κλείνουν εστίαση, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα – Στις 10:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επίσης μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης, όπως την παράταση στις αναστολές σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα εξής:

Στις πράσινες και τις κίτρινες περιοχές, από Δευτέρα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και θα υπάρξει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12 ως τις 5 το πρωί.

Ακόμη, θα είναι υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 50% του προσωπικού και η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές θα ισχύουν επιπλέον όλων αυτών η αναστολή της λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης. Θα επιτρέπεται μόνο το delivery και το takeaway.

Παράλληλα θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης δηλαδή των μπαρ, των καφέ, των κέντρων διασκέδασης, των κινηματογράφων, των θεάτρων και των γυμναστηρίων.

Αντιθέτως, το λιανεμπόριο, οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες, καθώς και τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό καθώς και εντός του νομού.

Πηγές CNN Greece Realnews

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης