Κορωνοϊός – Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες», αναφέροντας ότι το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα.

Υπογράμμισε, ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανείς σώφρων που να λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και επεσήμανε ότι ο κίνδυνος αυτός θα μειωθεί, στήνοντας ένα σύστημα που θα μας επιτρέψει να τον ελέγξουμε. Για αυτό έχουμε διάφορα όπλα, αναφέρει, όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Όσον αφορά τις διαφορές του κορωνοϊού με τη γρίπη, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι ο COVID-19 μειώνεται διαφορετικά, δίνοντας παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει ταύτυση της γρίπης με τον κορωνοϊό».

Τέλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα εμφάνισης δεύτερου κύματος κορωνοϊού, τόνισε πως «κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

The post Κορωνοϊός – Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr