Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

Νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό καλοκαιρινό τραπέζι- ο δυόσμος, η φρέσκια ντομάτα και η πιπεριά Φλωρίνης κάνουν την διαφορά.

Υλικά για 6 άτομα

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 φλ. νερό
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό.

  • Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο.
  • Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί για να μη στεγνώσει.

The post Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Κοινωνία – patrastimes.gr