Κουτσούμπας: Ψηφίστε ΚΚΕ γιατί έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε στη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, στη μάχη στους τόπους δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό σε όλη την Ελλάδα. «Τα δίνουμε όλα στη μάχη των τελευταίων ημερών, γιατί η μάχη αυτή θα κριθεί μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ. Όπως ξέρουμε να κάνουμε και να δίνουμε μάχες καλά, μόνο εμείς οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικά σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα

  • Το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Έχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά διεύρυνε παραπέρα.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους νέους, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς καθαρά, χωρίς μισόλογα: Κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας αυτές τις μέρες πριν πάτε στην κάλπη και απαντήστε με το χέρι στην καρδιά:

  • Πιστεύετε πραγματικά ότι η απόσταση της ψαλίδας ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα κάνει τη διαφορά στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε όλοι.

Το ΚΚΕ απέρριψε τις μνημονιακές και τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που όλα τα άλλα κόμματα δέχονται, γιατί βλέπετε το αστικό κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχουν συνέχεια, όπως μας λένε.

  • Οι κομμουνιστές μέσα στο κίνημα, σε κάθε χώρο, μέσα στη Βουλή, δεν πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των κερδών για λίγους που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομία, όπως μας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πιστοί στο έργο που τους αναθέτουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΚΚΕ προβάλλει αιτήματα και διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες, επιλύουν τα φλέγοντα προβλήματα του σήμερα γιατί δεν αποδέχεται τη λογική να μένουν τα βρέφη χωρίς παιδίατρο γιατί έχουμε δέσμευση για ματωμένα πλεονάσματα. Αρνείται να δεχτεί ότι ο συνταξιούχος που δούλεψε και πλήρωσε διπλά και τριπλά για μια αξιοπρεπή σύνταξη και κοινωνικές παροχές, πρέπει να ζήσει με ψίχουλα.

  • Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκεται απέναντι από όσους καλούν τη νεολαία να πει κι ευχαριστώ για μια δουλειά των 400 ευρώ, για μια ζωή-λάστιχο.

Βρίσκεται απέναντι από όλους αυτούς που μας λένε ότι πρόοδος είναι να δουλεύεις ως ενοικιαζόμενος, εργολαβικός εργάτης, δυο ώρες σήμερα, τρεις ώρες αύριο, ανασφάλιστος, χωρίς συλλογική σύμβαση.

 

 

The post Κουτσούμπας: Ψηφίστε ΚΚΕ γιατί έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr