“Κόβει” το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές η ΔΕΗ

Eχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 

Τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν ενώ μπορούν να πληρώσουν. “Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες” τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKAΪ.

“Θα μου πείτε καλά δεν μπορεί να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν το αποκλείω, αλλά είμαστε εδώ για να το διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα” διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Όπως είπε ο λόγος που δεν μπορεί να προχωρήσει είναι το ότι η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον. Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι μια “ένεση” στα ταμεία της ΔΕΗ μέσω της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό που έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε έναν νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά.

Ο υπουργός είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ

fpress.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης