Κρίσιμη παράμετρος για το άνοιγμα της αγοράς είναι η μείωση της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Έτσι κυβέρνηση και ειδικοί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η επιτροπή θα καταθέσει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση της οικονομίας στον πρωθυπουργό, κι εκείνος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το άνοιγμα θα είναι σταδιακό και με αργά βήματα, καθώς βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός τρίτου lockdown. Τη Δευτέρα ανοίγουν 110 εποχικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, αυτά που πουλάνε αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη. Στη συνέχεια η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνει κλιμακωτά ώστε να αποφευχθεί μεγάλος συνωστισμός. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να ανοίξουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα κομμωτήρια, τα παιχνίδια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία και αναμένεται η ετυμηγορία της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Εν τω μεταξύ «πυρετώδεις» είναι οι προετοιμασίες στο Μαξίμου για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού. Τον Ιανουάριο του 2021 αναμένεται να αρχίσει στη χώρα μας ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και ήδη η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προετοιμάζονται για τον σχεδιασμό της διαδικασίας. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπάρχει ένα σχέδιο με 1018 εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα εμβολιάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η βασική κατεύθυνση είναι πως τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τα εμβόλια με το υγειονομικό προσωπικό και τις ευαίσθητες ομάδες τους πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ενώ στη συνέχεια τα εμβόλια θα προσχωρήσουν στον γενικό πληθυσμό της χώρας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών. Επιστημονικοί φορείς συγκροτούν κοινό μέτωπο ενημέρωσης για τα θέματα του εμβολίου και θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλο τον πληθυσμό να καταλάβει ότι, τα εμβόλια που θα εγκριθούν είναι ασφαλή. Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δήθεν μετακόμιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυψέλη.

Κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφία των fake news», που «κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειάδες», κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν χθεσινά δημοσιεύματα της εφημερίδας Παραπολιτικά και του in.gr, περί δήθεν μετακόμισης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο παρουσιάζουν να αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, σημειώνοντας ότι «έβγαλαν από την κοιλιά τους» την είδηση.

Όπως λένε, μεταξύ άλλων, με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να «καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας» και τους καλούν για… καφεδάκι και κουραμπιέδες στο σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη.

«Η δημοσιογραφία των fake news κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειάδες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι και συνεχίζουν:

«Επειδή από χθες δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη «λαϊκή Κυψέλη» και διαφορά αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες».

«Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούν και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια», καταλήγουν.

Σε ανακοίνωση-απάντηση στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιμένει, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα για το αν ο κ. Τσίπρας νοίκιασε βίλα στο Σούνιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει «αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση».

cnn.gr

The post Κρίσιμη παράμετρος για το άνοιγμα της αγοράς είναι η μείωση της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Έτσι κυβέρνηση και ειδικοί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η επιτροπή θα καταθέσει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση της οικονομίας στον πρωθυπουργό, κι εκείνος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το άνοιγμα θα είναι σταδιακό και με αργά βήματα, καθώς βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός τρίτου lockdown. Τη Δευτέρα ανοίγουν 110 εποχικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, αυτά που πουλάνε αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη. Στη συνέχεια η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνει κλιμακωτά ώστε να αποφευχθεί μεγάλος συνωστισμός. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να ανοίξουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα κομμωτήρια, τα παιχνίδια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία και αναμένεται η ετυμηγορία της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Εν τω μεταξύ «πυρετώδεις» είναι οι προετοιμασίες στο Μαξίμου για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού. Τον Ιανουάριο του 2021 αναμένεται να αρχίσει στη χώρα μας ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και ήδη η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προετοιμάζονται για τον σχεδιασμό της διαδικασίας. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπάρχει ένα σχέδιο με 1018 εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα εμβολιάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η βασική κατεύθυνση είναι πως τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τα εμβόλια με το υγειονομικό προσωπικό και τις ευαίσθητες ομάδες τους πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ενώ στη συνέχεια τα εμβόλια θα προσχωρήσουν στον γενικό πληθυσμό της χώρας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών. Επιστημονικοί φορείς συγκροτούν κοινό μέτωπο ενημέρωσης για τα θέματα του εμβολίου και θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλο τον πληθυσμό να καταλάβει ότι, τα εμβόλια που θα εγκριθούν είναι ασφαλή. Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr. appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr