Λαμπερή πρεμιέρα για το Θεσσαλικό Θέατρο

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, μια ουσιαστική θεατρική εμπειρία βίωσε το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας που παραβρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου την περασμένη Τρίτη 28 Ιουλίου, στο Β Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Δυνατό το χειροκρότημα και ενθουσιώδη τα σχόλια για μια τολμηρή παραγωγή που φαίνεται πως κερδίζει το ενδιαφέρον, ειδικά του νεανικού κοινού της πόλης. Η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ βασισμένη στο κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία και δραματουργία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακής Σπανού, έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο κατάμεστο αρχαιολογικό/θεατρικό μνημείο της πόλης, εντυπωσιάζοντας με τη σύγχρονη αισθητική και το πρωτότυπο περιεχόμενό της.

Στις συζητήσεις μεταξύ των θεατών επικράτησε το ζήτημα της απόκρυψης των αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας – θεματική αφετηρία για το θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη – και η τεράστια σημασία του για την προστασία της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

 

Τα αγάλματα ταξιδεύουν στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Κάστρο της Μελιβοίας

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ μεταφέρεται στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, στις 21.00 και ακολούθως στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Μελιβοίας τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 21.00, στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την πανσέληνο – Στο φως του φεγγαριού».

Η παράσταση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού  για άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας,  επιχειρεί κάτι τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πρωτοπόρο: να διαπραγματευτεί τη σχέση της σύγχρονης ζωής με την Ελληνική αρχαιότητα με αφετηρία την έννοια της Απόκρυψης.  Διαπραγματεύεται το ερώτημα  «τι θα σώζαμε σήμερα σε περίοδο κινδύνου», έμπνευση για το οποίο στάθηκε η επιχείρηση Απόκρυψης των αρχαιοτήτων όλων των Μουσείων της χώρας το 1940 και αποτελεί ένας ανοίκειο συνδυασμό ντοκουμέντου, χιούμορ, λαϊκής κουλτούρας, επιστημονικής φαντασίας μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Πρόκειται για μια τολμηρή και ερευνητική καλλιτεχνική παρέμβαση, στην ανίχνευση της δικής μας σχέσης  με τον πολιτισμό του τόπου μας.

Οι παραστάσεις στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στο Κάστρ5ο της Μελιβοίας προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκυρη κράτηση στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410621209 (10:30 – 13:30).

 

The post Λαμπερή πρεμιέρα για το Θεσσαλικό Θέατρο appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;