Λαμία – ΑΕΛ: Οριστική αναβολή της αναμέτρησης

Στις 17.15 είχε προγραμματιστεί το παιχνίδι ανάμεσα σε Λαμία και ΑΕΛ για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten, ματς που αναβλήθηκε οριστικά.

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα είχε γίνει γνωστό πως ανακλήθηκαν τα δελτία παικτών των βυσσινί, ποδοσφαιριστών που είχαν αποκτηθεί τον Ιανουάριο, για ακάλυπτη επιταγή. Πρόκειται για τους: Γκράουρ, Μπεν-Χατίρα, Γιακιμόφσκι, Μουκάντζο, Χουσίνο, Ακούνια, Καρανίκας, Μαξιμένκο, Κολομπίνο και Τσόσιτς.

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα, είχε μάλιστα συμπεριλάβει εννέα από τα νέα αποκτήματα στην ενδεκάδα της ομάδας του για τον αγώνα με τη Λαμία και λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα, ο Αλέξης Κούγιας και η ομάδα του έφυγαν από το γήπεδο.

Ο διαιτητής του αγώνα Αριστομένης Κουτσιαύτης είχε ενημερώσει πως δεν γίνεται να διεξαχθεί το ματς με την παρουσία αυτών των παικτών.

Η ΕΠΟ, δέκα λεπτά πριν από τη σέντρα, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ. Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ήταν έξαλλος και με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ενέργεια της Ε.Π.Ο. είναι εντελώς παράνομη και είναι αδύνατον να μην τους έχει ενημερώσει η νομική υπηρεσία της με τους επτά ακριβοπληρωμένους δικηγόρους των 10.000,00€ το μήνα ο καθένας, αφού εάν πράγματι έπρεπε να έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις μας μέχρι την 31/12/2020, δεν θα έπρεπε να μας εκδώσει κανένα δελτίο, αλλά το ίδιο έπρεπε να κάνει και μετά τις 19/1/2021 και μέχρι τις 2/2/2021, εξέδιδε συνεχώς δελτία των νέων ποδοσφαιριστών μας με τελευταίο του διεθνούς Μολδαβού DinuGraur, χωρίς η ίδια επιτροπή υπό την προεδρία του περιβόητου νέου εξυγιαντή να αρνηθεί να εκδώσει τα δελτία. Το εγκληματικό σχέδιο τους να παραταχθεί σήμερα η ομάδα μας με εννέα μόνο παίκτες από τους 20 της αποστολής, θα καταρρεύσει και η ομάδα μας θα κατέβει κανονικά στον αγώνα να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδο την νίκη».

Η ενδεκάδα που είχε κατεβάσει ο Φέστα ήταν η εξής: Μπάγιτς, Ζίζιτς, ΜαξιμένκοΓκράουρΚολομπίνοΜπεν – ΧατίραΓιακιμόβσκιΧουσίνο, Νικολιάς, Ακούνια, Ντουρμισάι.

Η ΑΕΛ είχε ανακοινώσει αποστολή που απαρτίζεται από 20 παίκτες, τους Bajic, Νagy, Σουλούκο, Καρανίκα, Acuna, Ηλιάδη, Μπέρτο, Μιilosavljevic, Νικολιά, Πινακά, Nunic, Colombino, Cosic, Zizic, Ντουρμισάι, Ben-Hatira, Jusino, Maksymenko, Jakimovski, Graur, Trujic και Moukandjo.

ΕΠΟ: «Ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, το ήξεραν από το μεσημέρι»

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και την ΑΕΛ η ΕΠΟ ενημέρωσε πως έχουν ανακληθεί δέκα δελτία των παικτών των «βυσσινί».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1».

Πηγή: sport24.gr

The post Λαμία – ΑΕΛ: Οριστική αναβολή της αναμέτρησης appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;