Λευτέρης Αυγενάκης: Η διαδρομή από τη Μεσσαρά στο τιμόνι του Αθλητισμού

Με τον γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκη στη θέση του υφυπουργού αθλητισμού εκπροσωπείται η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στη Νέα Κυβέρνηση.

Ο κ. Αυγενάκης υφυπουργοποιήθηκε στον αθλητισμό μετά από παρασκήνιο που από νωρίς το πρωί τον ήθελε στη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μια μέρα νωρίτερα έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ψήφων ξεπερνώντας τις 24.000.

Ποιός είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης;

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στη Μεσσαρά Ηρακλείου, στο χωριό Καμάρες, στις 18 Ιουλίου του 1972. Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Πολιτικές/Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ- Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό. Τον Ιούλιο του 2007, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας, Μέλος της Δ.Ε. της Επιτροπής Κρητών Νέας Δημοκρατίας Αθηνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης