«Λουκέτο» ενός μήνα στην Ιταλία σε κάθε αθλητική δραστηριότητα

ΑΘΛΗΤΙΚA

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να ανακοινώσει «πάγωμα» όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων για έναν μήνα.

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στην Ιταλία λόγω των συνεχόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχουν ως αποτέλεσμα 27 θανάτους σε λιγότερο από 24 ώρες, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να ανακοινώσει δραστικά μέτρα για να ελέγξει το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «ANSA», οι ιταλικές Αρχές σκέφτονται τη διακοπή όλης της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας για έναν μήνα και μάλιστα αυτό το «λουκέτο» δεν θα αφορά μόνο τις πληγείσες περιοχές, αλλά όλη τη χώρα.

Αυτή την πρόταση έφερε στο τραπέζι η επιστημονική κοινότητα της χώρας στην κυβέρνηση ώστε να φέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

«Πρέπει να υπάρξει αποφυγή 30 ημερών κάθε δραστηριότητας, και αθλητικής, που φέρνει πλήθος κόσμου και αποστάσεις μικρότερης του ενός μέτρου», αναφέρει η πρόταση.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν 2.263 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τους θανάτους να έχουν φτάσει συνολικά στους 79.

Πηγή: Sport-fm

Ιταλία
ιός
αθλητισμός
Has video: 

Πηγή: