«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο στη Γαλλία: Οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα

Οριστικά αναμένεται να διακοπεί η ποδοσφαιρική σεζόν στη Γαλλία με την κυβέρνηση να πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα τον τέλος της χρονιάς σε Ligue 1 και 2 και η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την κατάταξη.

Μετά την Ολλανδία, όπου έγινε το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης που ανακοίνωσε την οριστική του διακοπή δίχως πρωταθλητές και υποβιβασμένους, η Γαλλία αναμένεται να γίνει μέρος της ίδιας… λίστας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρα γαλλικά ΜΜΕ οι ομάδες ήθελαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις τον Μάιο και η πρώτη σέντρα να γίνει τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ είχε όμως αντίθετη άποψη θεωρώντας ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Αναμένεται επίσης να επεκτείνει την απαγόρευση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου, ακόμα και χωρίς θεατές.

Τι γίνεται με θέσεις, πρωταθλητή και υποβιβασμούς
Η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας πρόκειται να συνεδριάσει τον Μάιο για να αποφανθεί για την κατάταξη, τον πρωταθλητή, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς. Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τις 8 Μαρτίου έχει πρώτη την Παρί Σεν Ζερμέν και δεύτερη τη Μαρσέιγ με δώδεκα βαθμούς διαφορά.

Κατά πάσα πιθανότητα, η τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα βγει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η πιθανή επιστροφή στα γήπεδα για τη νέα χρονιά αναμένεται στα μέσα με τέλη Αυγούστου.

Πηγή: iefimerida.gr

The post «Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο στη Γαλλία: Οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;