Μ. Σενετάκης για τα εργασιακά: “Ήρθε η ώρα που οι εργαζόμενοι θα απελευθερωθούν”

Ο Μάξιμος Σενετάκης, μίλησε στη βουλή για τα θέματα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Όπως ο ίδιος δήλωσε,

“Προοδευτικό είναι να πιστεύεις ότι Αξία έχει ο άνθρωπος και η Δύναμη είναι στον εργαζόμενο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μάξιμος Σενετάκης στην ομιλία για το Εργασιακό. Ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου σημείωσε ότι το νομοσχέδιο “για την Προστασία της Εργασίας είναι κάτι περισσότερο από έναν νόμο που προστατεύει πράγματι την εργασία του εργαζόμενου. Είναι ένα νομοσχέδιο ανθρωποκεντρικό. Γιατί σέβεται τον άνθρωπο αφού προστατεύει την αξιοπρέπεια του ως εργαζόμενου”.

Ο κ. Σενετάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως “η συζήτηση γίνεται ετεροχρονισμένα”, καθώς έπρεπε να την έχουμε κάνει δεκαετίες πριν. Να έχουμε συμφωνήσει σε δέκα απλά πράγματα που αφορούν την εργασία και να συζητάμε αυτήν την στιγμή τα πιο περίπλοκα και τα πιο σύνθετα”. Δηλαδή πώς “η χώρα θα είναι ικανή να παράγει πλούτο, πώς οι πολίτες θα ευτυχούν και θα ευημερούν και πώς η χώρα θα είναι ισχυρή και ασφαλής, ποιο θα είναι το επίπεδο της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής”.

Και ο βουλευτής της ΝΔ απεφάνθη: “Δυστυχώς, αντί να δούμε πως θα αρχίσουμε να συζητάμε για το μέλλον, εξακολουθούμε να ανακυκλώνουμε τα χιλιοειπωμένα τσιτάτα του παρελθόντος (το πολύ μακρινού παρελθόντος), να αναμασάμε τα ίδιο ξαναζεσταμένο ιδεολογικό φαγητό που δεν επιτρέπει στην κοινωνία μας να ωριμάσει και να προοδεύσει”.

Ο κ. Σενετάκης έκλεισε την ομιλία λέγοντας: “Με την θέσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων στο ηλεκτρονικό μητρώο και την με την ψήφο εξ αποστάσεως στα συνδικάτα, Καταλύουμε την σχέση εξάρτησης και διαμεσολάβησης του επαγγελματία συνδικαλιστή μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων και Διασώζουμε ότι σώζεται ακόμα από την χαμένη τιμή των συνδικάτων τα οποία ενώ θα μπορούσαν να έχουν ένα πραγματικό εποικοδομητικό ρόλο για την εργασία, την οικονομία, την κοινωνία, σήμερα τελούν σε πλήρη απαξία, χωρίς καθόλου αξιοπιστία!

Επιτέλους ήρθε η ώρα που οι εργαζόμενοι θα απελευθερωθούν από αυτόν τον λανθάνων πατερναλιστικό εναγκαλισμό, η κοινωνία θα απαλλαχθεί από την ταλαιπωρία που επιφέρουν παράλογες αποφάσεις φερόμενων ως συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Και επιτέλους θα δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα να επανεφεύρει τον εαυτό του και το ρόλο του αν το μέλλον τού επιφυλάσσει κάποιον…”

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης