Μάκης Βορίδης: Δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάλπες το 2021

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παραχώρησε σήμερα στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, έπειτα από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 

Ο κ. Βορίδης, ερωτηθείς σχετικά με το αν η τοποθέτηση του στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, απάντησε ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης έπειτα από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας είναι η διαχείριση της πανδημίας και η ανάταξη της οικονομίας.

«Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα εκλογών, δεν υπάρχει καμία σχετική σκέψη για κάλπες το 2021, αυτό μπορώ να το πω κατηγορηματικά» ξεκαθάρισε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «στο μυαλό του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να λάβει μία τέτοια απόφαση, δεν έχω δει να υπάρχει σκέψη εκλογών» Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι εκλογές έχουν ορισμένο συνταγματικό σημείο που είναι το τέλος της τετραετίας».

Ο κ. Βορίδης συσχέτισε μάλιστα την ανάληψη των νέων καθηκόντων του με τη συνέχιση στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της ΝΔ, το πρόγραμμα που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι το πρόγραμμα που ενεκρίθη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε η Κυβέρνηση όταν ανέλαβε, αυτό εφαρμόζουμε και δεν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση».

Το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Ειδικότερα για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι «απόδειξη της απόλυτης συνέχειας και της έλλειψης οποιασδήποτε αρρυθμίας είναι ότι έχω ήδη καταθέσει δήλωση συνεχίσεως συζητήσεως του νομοσχεδίου που αφορά στο ΑΣΕΠ. Βρισκόμαστε στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα».
Μάλιστα, με αφορμή τη συγκεκριμένη συζήτηση τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται ο ΑΣΕΠ με στόχο να προαχθεί η αξιοκρατία τονίζοντας ότι «αυτός είναι ένας νόμος που ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις». Παράλληλα, επισήμανε ότι «εκείνο που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε το σύστημα αλλά να φέρνει και πιο κοντά τις ανάγκες της υπηρεσίας – δηλαδή αυτού που ζητά να προσλάβει – με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες αυτού που ζητά να προσληφθεί». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός για παρεμβάσεις.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε στην απόλυτη συνέχιση του έργου του Τάκη Θεοδωρικάκου επισημαίνοντας το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στη σχέση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον ίδιο.

Δέσιμο με τον αγροτικό χώρο

Τέλος, με αφορμή την αποχώρηση του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε από τον αγροτικό κόσμο, ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι δέθηκε ιδιαιτέρως με τον συγκεκριμένο χώρο και εξήρε τη μεγάλη προσφορά των Ελλήνων αγροτών στην ανάπτυξη της οικονομίας της πατρίδας μας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι και η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης