«Μαύρη» έκθεση του ΔΝΤ: Βλέπει τρύπα 1,8 δισ. ευρώ το 2020

Τη δική του δυσοίωνη οπτική για την ελληνική οικονομία συντηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποτυπώνεται στην έκθεσή του για τα δημοσιονομικά των κρατών – μελών του.

Στην έκθεση, τη Fiscal Monitor, διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά η διαφοροποίηση του ΔΝΤ από τις εκτιμήσεις των ελληνικών και των κοινοτικών Αρχών για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας -παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι προβλέψεις του έχουν διαψευστεί πολλάκις.

Η έκθεση του ΔΝΤ έρχεται μόλις ένα 24ωρο μετά τη συντηρητική του πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης του 2020- η οποία δεν απέχει, πάντως, από τις αντίστοιχες προβλέψεις της Κομισιόν.

ΔΝΤ: «Τρύπα» 1,8 δισ. ευρώ το 2020
Με φόντο το σχέδιο Προϋπολογισμού, που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% φέτος και 3,6% το 2020- έχοντας ήδη πάρει το οκ από τις Βρυξέλλες- το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το φετινό πλεόνασμα θα είναι 3,3%, ενώ για το 2020 βάζει τον πήχη στο 2,6%.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, του Γιώργου Παππού, για τις προβλέψεις του ΔΝΤ και το τί σηματοδοτούν για την ελληνική οικονομία στο economistas.

Πηγή: iefimerida.gr

The post «Μαύρη» έκθεση του ΔΝΤ: Βλέπει τρύπα 1,8 δισ. ευρώ το 2020 appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;