Μάξιμος Σενετάκης : Έτοιμος τέλη Αυγούστου ο δρόμος της Μεσσαράς

Τέλος Αυγούστου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της Μεσσαράς, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών στον βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα.

Η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη και του Μάξιμου Σενετάκη πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που το έργο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και εισέρχεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Ο βουλευτής που ως πολιτικός μηχανικός παρακολουθεί την διαδικασία από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα, αναγνώρισε τις τεχνικές δυσκολίες του έργου – μάλιστα ο ίδιος είχε ζητήσει να μελετηθεί το ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας του δρόμου – αλλά και το γεγονός ότι το Υπουργείο ενέκρινε γρήγορα τις σχετικές πιστώσεις για τις απαραίτητες μελέτες.

“Κατανοώ πως το υπουργείο κάνει το γραφειοκρατικά δυνατό και το τεχνικά εφικτό για να αποκατασταθεί η ζημιά”, είπε ο κ. Σενετάκης για να λάβει την απάντηση ότι η φύση της ζημιάς και του υπεδάφους υποχρέωνε σε πιο σύνθετες λύσεις για αυτό άλλωστε και ο δρόμος έπρεπε να κλείσει και οι εργασίες να γίνουν απρόσκοπτα.

“Κατανοούμε το πρόβλημα για τους κατοίκους”, είπαν οι κ.κ. Καραμανλής και Καραγιάνης και τους ζητούμε, “λίγη υπομονή ακόμα”.

Πέραν του δρόμου της Μεσσαράς, οι τρεις άνδρες συζήτησαν για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ένα θέμα που το επόμενο δεκαήμερο θα συζητηθεί με την ΕΤΑΔ και θα υπάρξουν νεότερα, αλλά και για τις πρώτες μπουλντόζες του ΒΟΑΚ. Αυτές θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους στο κομμάτι Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, καθώς το έργο έχει ωριμάσει. Θα συμβασιοποιηθεί το επόμενο διάστημα και το έργο θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης