Με αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου το πέρασμα από τον Προμαχώνα – Μετά τα νέα εισαγόμενα κρούσματα

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κανένας πολίτης δεν θα εισέρχεται στη χώρας μας αν δεν επιδεικνύει αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση του PLF . Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι θα διενεργηθούν σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Σημειώνεται, ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν σήμερα ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα βόρεια σύνορά μας.

Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στον μεθοριακό σταθμό, καθώς πλέον εξετάζονται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ