Με ένα κλικ μάθετε πόσα ένσημα έχετε

Με ένα κλικ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα ένσημά σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στην εφαρμογή Atlas του υπουργείου Εργασίας και να ακολουθήσετε τα βήματα της διαδικασίας.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της χώρας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσα ακριβώς ένσημα τους αναλογούν, μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ, αλλά και να δουν το πλήρες ασφαλιστικό τους βιογραφικό. Επιπλέον, κάθε ασφαλισμένος-η έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει, ενώ σημαντικό είναι επίσης το ότι η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Τα βήματα

Σύμφωνα με το «enikonomia.gr», μπαίνετε στην ιστοσελίδα του «Atlas» και πηγαίνετε στην κατηγορία «Ασφαλιστικό Βιογραφικό». Μετά το σύστημα σας ζητεί τον ΑΜΚΑ σας για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Αν δεν τον γνωρίζετε μπορείτε να μπείτε εδώκαι να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ εισάγοντας τα στοιχεία σας.

Στην παρακάτω οθόνη που εμφανίζεται οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συγκεντρωτικά ανά ταμείο ενώ πατώντας την επιλογή εκτύπωση του ασφαλιστικού βιογραφικού μπορούν να δουν αναλυτικά όλα τα ένσημα μηνιαίως.

 

 

The post Με ένα κλικ μάθετε πόσα ένσημα έχετε appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Οικονομία – patrastimes.gr