Με Τραμπ και Μακρόν θα συναντηθεί σύντομα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

Κρίσιμα ταξίδια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και σε Χάγη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού υπάρχουν επίσης ταξίδια σε Παρίσι και Ουάσινγκτον για συναντήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Η επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα έχει οριστεί για μετά τις 20 Αυγούστου και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με την μετάβαση στο Βερολίνο, εφόσον βρεθεί κατάλληλη ημερομηνία.

Πολύ κοντά στο να οριστικοποιηθεί είναι και η ημερομηνία συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ η οποία προετοιμάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η πρώτη ευκαιρία είναι η προγραμματισμένη Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός.

Εκτός από το ζήτημα του πλεονάσματος, για το οποίο μπορεί να έχουν λόγο οι ΗΠΑ που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο ΔΝΤ, η ελληνική πλευρά σχεδιάζει να θέσει στον πλανητάρχη και τα θέματα που σχετίζονται με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

 

The post Με Τραμπ και Μακρόν θα συναντηθεί σύντομα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr