Μεγάλη πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα σε δύσβατη χαράδρα

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛAΔΑ

 

Σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα Αττικής. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της Πυροσβεστικής η οποία ενισχύθηκε με 145 πυροσβέστες συνολικά, 32 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας των δήμων και των ενόπλων δυνάμεων.

Η φωτιά μαίνεται σε χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή.

 

«Καμπανάκι» για Εύβοια και Αττική

 

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική και Εύβοια αύριο Κυριακή, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και οι δυο περιοχές θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4.  

Όπως σημειώνεται, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Επίσης επισημαίνεται προς τους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών στην ιστοσελίδα της Γραμματείας, www.civilprotection.gr.

φωτιά
πυρκαγιά
πυροσβέστες Κιθαιρώνας
Has video: 

Πηγή: