Μέρκελ: Θα μπορούσε να μολυνθεί έως και το 70% του πληθυσμού από τον κοροναϊό

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι μέχρι και το 70% του πληθυσμού της Γερμανίας- δηλαδή περίπου 58 εκατομμύρια άνθρωποι – θα μπορούσε να μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Όπως μεταδίδει το BBC, η καγκελάριος δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ότι εφόσον δεν υπάρχει κάποια θεραπεία προς το παρών, οι ενέργειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας της χώρας. ”Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο”, εξήγησε.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι η Γερμανία ανακοίνωσε νωρίτερα τον τρίτο θάνατο που συνδέεται με τον κοροναϊό, ενώ παράλληλα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 1.296 κρούσματα στη χώρα.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι δεν αρκεί το κλείσιμο των συνόρων για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού. Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών από την Ιταλία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη μέρα καραντίνας.

“Είναι μια δοκιμασία για την αλληλεγγύη μας, την κοινή λογική και τη φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε ο ένας στον άλλον, και ελπίζω να περάσουμε με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία”, δήλωσε η Μέρκελ.

Νωρίτερα, οι αρχές του Βερολίνου ανακοίνωσαν την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες μέχρι το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

“Ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και η δημόσια ζωή πρέπει να περιοριστεί”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της πόλης, Dilek Kalayci. “Η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να επιβραδυνθεί με την ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων. Στην αρχή μιας επιδημίας, ένας τέτοιος περιορισμός είναι πολύ σημαντικός.”

The post Μέρκελ: Θα μπορούσε να μολυνθεί έως και το 70% του πληθυσμού από τον κοροναϊό appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr