Μεταναστευτικό : Η Ελλάδα έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Εβρου

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εβρο από το πρωί της Παρασκευής όπου περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, μετά την είδηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εμποδίζει τους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ να φθάσουν στην Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές διέκοψαν τη λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με  το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Στον Εβρο βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Εικόνα από drone που δημοσίευσε στο Twitter το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δείχνει πρόσφυγες να περνούν κατά εκατοντάδες προς την Ελλάδα.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Για το θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη  καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα  Μέρκελ.

στη διάρκεια της επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην Τουρκία, τις κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Συναγερμός στην Αθήνα – Τα μέτρα της κυβέρνησης

Σύμφωνα με κυβερνητικές  πηγές η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ