Μετανάστες με κορωνοϊό στέλνει ο Ερντογάν

Μετανάστες με κορωνοϊό στέλνει ο Ερντογάν

Με μία γλώσσα η οποία αιφνιδιάζει και η οποία δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται στις ενημερώσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, η ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 11 Απριλίου σε ανεπίσημη-άτυπη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών σχετικά με σενάριο αποστολής μεταναστών από την Τουρκία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με αυτήν την άτυπη ενημέρωση, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει επίσης πως αυτοί οι μετανάστες που προορίζονται να μετακινηθούν παράνομα στην Ελλάδα, είναι μολυσμένοι με κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις λοιπόν του ελληνικού επιτελείου, η Τουρκία ετοιμάζει τον «δεύτερο γύρο» της απόπειρας να περάσει στη χώρα μας παράνομους μετανάστες, με την πλήρη αποτυχία της στον Έβρο.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο για μεγάλες συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, οι οποίοι μάλιστα είναι ασθενείς κορωνοϊού.

Οι μετανάστες αυτοί μεταφέρθηκαν από χώρους φιλοξενίας μεταναστών όπως και από την περιοχή Παζάρ Κουλέμε, με λεωφορεία, και όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, η Τουρκία θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στη χώρα μας σύντομα ακολουθώντας οργανωμένο σχέδιο, με τη συνδρομή μάλιστα της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής, όπως είχε γίνει και στον Έβρο.

«Η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού», σχολιάζουν δηκτικά πηγές του ΓΕΕΘΑ…

Την ενέργεια αυτή είχε προαναγγείλει άλλωστε και με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού.

Το Γενικό Επιτελείο συνδέει αυτό το σχέδιο με την υπερπτήση που έγινε νωρίτερα σήμερα, πάνω από τη Μυτιλήνη, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 πόδια στις 16:28 μ.μ. και ένα λεπτό αργότερα ξαναπέταξε πάνω από το νησί στα 24.000 πόδια. Στη συνέχεια μάλιστα τα αεροσκάφη δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε βρετανικό αεροσκάφος της FRONTEX και να το παρενοχλήσουν!

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά , σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. 

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι η υπερπτήση αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων (Στρατός, Λιμενικό, Αστυνομία). «Η προκλητική υπέρπτηση έγινε γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της και πιάστηκε ακόμα μια φορά με τη γίδα στη πλάτη».

«Απελπισία, σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19,  δεν κρύβεται με τίποτα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια», σχολιάζουν οι πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ…

Η άτυπη ενημέρωση του Επιτελείου συνοδεύεται και από τις παρακάτω εικόνες:

Τι λένε οι στρατιωτικοί παρατηρητές στην Αθήνα

Δυτικοί στρατιωτικοί παρατηρητές στην Αθήνα σχολιάζοντας την άτυπη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, σημείωναν το εξής: Δεν συνηθίζει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να προβαίνει σε άτυπες ενημερώσεις και σε θέματα τόσο σοβαρά και ευαίσθητα όπως το μεταναστευτικό και μάλιστα με εκφράσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τη στρατιωτική νοοτροπία όπως “πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη”.

Είναι λογικό να υπάρχουν πολλοί μετανάστες ακόμα και πολλές εκατοντάδες από αυτούς οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, δεδομένης της εκθετικής εξάπλωσης στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο να έχουν καταφέρει οι τουρκικές αρχές να επιλέξουν μόνο προσβληθέντες μετανάστες από τον ιό για να τους στείλουν στα ελληνικά νησιά. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εξαιρετικές ικανότητες οργάνωσης και συντονισμού, στην πραγματοποίηση αναλύσεων σε μεγάλη κλίμακα, προκειμένου να εντοπισθούν οι ασθενείς μετανάστες. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε καν σε μερίδα του τουρκικού πληθυσμού.

Σημειώνεται πως η κατάσταση στην Τουρκία με τον κορωνοϊό είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρή.

Βεβαίως και παγίως οι Τούρκοι εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό και το χρησιμοποιούν για να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, μετά την πρόσφατη κρίση στον Έβρο, Άγκυρα και Ε.Ε. έχουν φτάσει εκ νέου σε ένα, έστω προσωρινό, σημείο ισορροπία. Η Άγκυρα δεν θα είχε κανένα συμφέρον να διαταράξει την ισορροπία αυτή.

Τέλος, η οικονομική κατάσταση της γειτονικής χώρας είναι σε πολύ δύσκολη φάση και ήδη κυκλοφορούν έντονα πληροφορίες ότι η Άγκυρα προσφεύγει στο ΔΝΤ για να δανειστεί απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα. Με λίγα λόγια, η Άγκυρα δεν βρίσκεται σε θέση να υπαγορεύσει αυτή τουλάχιστον την περίοδο εξελίξεις στην περιοχή, ούτε είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει με άνεση νέες περιπέτειες στην εξωτερική της πολιτική.

Στους 1.101 οι νεκροί – Πάνω από 52.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

πηγή: zougla.gr

Πηγή: Ελλάδα