Μετρό Αθήνας: 20 χρόνια λειτουργίας – Εικόνες από τις πρώτες βόλτες των Αθηναίων [βίντεο]

Μετρό Αθήνας: 20 χρόνια λειτουργίας - Εικόνες από τις πρώτες βόλτες των Αθηναίων [βίντεο]

Τα εικοστά του «γενέθλια» γιορτάζει σήμερα το Μετρό της Αθήνας, ένα έργο που έμελλε να αλλάξει για πάντα τις ζωές των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2000, πριν από 20 χρόνια ακριβώς, λειτούργησαν για πρώτη φορά τα δυο πρώτα τμήματα των γραμμών του Μετρό. Επρόκειτο για το τμήμα των επτά σταθμών Σεπόλια – Σύνταγμα, και η διαδρομή Σύνταγμα – Εθνική Άμυνα, επίσης επτά σταθμών.

Η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και το ΥΠΕΧΩΔΕ (υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων), με υπουργό τον Κώστα Λαλιώτη, επέτρεψαν τη δωρεάν μετακίνηση των Αθηναίων με το Μετρό για εκείνη την ημέρα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν το νέο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά την πρεμιέρα του Μετρό με τις δωρεάν μετακινήσεις, περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες επισκέφθηκαν τους νέους σταθμούς. Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της Αττική Μετρό, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα, αναγκάστηκαν να ανοιγοκλείνουν τις εισόδους των σταθμών του Μετρό.

Βίντεο από τις πρώτες βόλτες των Αθηναίων με το Μετρό:

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: Ελλάδα