Μια διαφορετική μάχη για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν για να αυξηθούν τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν PCR test, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλα 50 σημεία και θα φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test.

Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη κατά του κορωνοϊού ήταν και είναι σημαντική. Έδωσαν πραγματική μάχη. Από την αρχή της πανδημίας πρώτα τα στρατιωτικά εργοστάσια παρασκεύασαν τα αντισηπτικά και τις μάσκες, πρώτες οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν οργανώσει ένα δίκτυο μεταφοράς των υγειονομικών παρασκευασμάτων σε όλη την χώρα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο νησί. Πρώτοι οι Έλληνες στρατιώτες φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων πριν από ένα χρόνο, δημιουργώντας τα εμβολιαστικά κέντρα. Όσοι έχετε εμβολιαστεί σε τέτοια κέντρα σίγουρα θα θυμάστε τον φαντάρο του Υγειονομικού ή την νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγειονομικού να σας κάνει χαμογελώντας το εμβόλιο, να σας εξηγεί τι ακριβώς θα συμβεί, να καθίσει εν συνεχεία υπομονετικά μαζί σας τα 15 λεπτά που χρειάζονταν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου διέθεσαν στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία, διέθεσαν ένα πλήρες κινητό νοσοκομείο που είχαν κουβαλήσει από το Αφγανιστάν για να συνδράμουν τις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που πρώτες ένιωσαν την πίεση στο σύστημα περίθαλψης. Έστειλαν φαντάρους γιατρούς σε νησιά που δεν είχαν για χρόνια ιατρική περίθαλψη. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν λέγαμε ότι χωρίς τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων τα πράγματα με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια στην Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Και τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν και τα δωρεάν PRC Test, σε 50 και εν συνεχεία σε 100 σημεία. Κάνουν αθόρυβα και οργανωμένα τη δουλειά τους και δεν χρειάζονται ούτε επαίνους ούτε χειροκροτήματα.

Βηματοδότης

in.gr

The post Μια διαφορετική μάχη για τις Ενοπλες Δυνάμεις appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr