Μητσοτάκης: Δε θα μειωθούν οι συντάξεις – Καμιά απόλυση στο Δημόσιο

Πολιτική

 

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει, επισημαίνοντας ότι το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη

Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%., ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο.

“Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Κερατσίνι.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις»

Όσον αφορά στις συντάξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση στον Δημόσιο Τομέα.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες. Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Επιπλέον, τόνισε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα, αντιθέτως θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Τέλος, αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης
πρόγραμμα
Συντάξεις
απολύσεις δημόσιο
ΣΚΑΪ συνέντευξη
Has video: 

Πηγή: