Μητσοτάκης: «Γκρεμίζοντας τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό»

Στο Ελληνικό βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών του εμβληματικού έργου.

Ήδη στις αρχές της εβδομάδες έγιναν οι πρώτες εργασίες, καθώς οι πρώτες μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτιρίων.

Η έναρξη κατεδαφίσεων θα σημάνει, έστω και σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για την εγχώρια και διεθνή οικονομία, την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού, η οποία συνολικά θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Το όραμα για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Μητσοτάκης: Γκρεμίζοντας τα άχρηστα κτίρια, βάζουμε θεμέλια για το νέο Ελληνικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε πριν ξεκινήσει την επίβλεψη των έργων, τόνισε πως η σημερινή μέρα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς τα άχρηστα κτίρια δίνουν τη θέση τους στα θεμέλια του νέου Ελληνικού.

«Εδώ θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, ενώ θα δημιουργηθούν πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως το έργο σύγχρονο, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

«Θέλω να τονίσω πως όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν οι αντιλήψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου», ανέφερε ευχαριστώντας τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα την υπουργό Πολιτισμού, Λήνα Μενδώνη και τους τρεις δημάρχους που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.

«Το έργο μπορεί να χρειαστεί και μία δεκαετία για την πλήρης ανάπτυξη του, ωστόσο το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα αφού πρώτα αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός καταλήγοντας στο εξής:

«Να ξαναβρισκόμαστε να βλέπουμε αυτά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κυψέλες εργασίας».


Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ