Μητσοτάκης: Ιδιωτική ασφάλιση γι’ αυτούς που αντέχουν – Η Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από την κυβέρνηση Τσίπρα

«Θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλους, θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξηση του ΑΕΠ»

Στο Βόλο βρέθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε σε θεματική εκδήλωση και συζήτησε με πολίτες για τα εργασιακά δικαιώματα.

«Όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ είχα αναλάβει τη δέσμευση να καθιέρωση μια διαφορετική επικοινωνία με τους πολίτες, πιο διαδραστική, λιγότερο ξύλινη. Είμαι χαρούμενος που η συζήτηση γίνεται στο Βόλο, υπηρέτησα εδώ τη θητεία μου στην Αγχίαλο, και 4 μέρες πριν από τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση που είναι ανοικτή και ελεύθερη», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόθεση μου είναι αυτές τις συζητήσεις να τις συνεχίσω και την επόμενη μέρα, έχει μεγάλη σημασία αυτός που είναι στην εξουσία να μην κλείνεται μέσα στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου», πρόσθεσε και τόνισε πως «αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της κοινωνίας».

Σε ερώτηση αναφορικά με επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει και πρέπει να δώσουν δουλειές είπε: «Κάποιοι μιλάνε για χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς να λένε τίποτε για ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματικότητα. Η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από αυτή την κυβέρνηση, σε φορολογία, σε εισφορές, στη γραφειοκρατία. Προϋπόθεση είναι η ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, ότι στέλνουμε το μήνυμα ότι μπαίνουμε σε σταθερότητα, ότι δεν υπάρχει περίοδος αστάθειας, θέλουμε σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

«Θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλους και μιας και μιλάμε για επιχειρήσεις θα μειώσουμε τη φορολογία και θα δώσουμε σημαντική βοήθεια στη ρευστότητα, οι τράπεζες είχαν πρόβλημα να δανείσουν στις επιχειρήσεις, όμως μετά τις ευρωεκλογές έπεσε κόστος δανεισμού της Ελλάδας, δεν αφορά μόνο ομόλογα, αλλά και εσάς με πόσο δανείζεστε», συμπλήρωσε.

Για τους αναπληρωτές καθηγητές

«Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές καλύπτουν θέσεις από τακτικό προσωπικό, πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν ανασφάλεια, στα πλαίσια δημοσιονομικά, θα δώσουμε περισσότερες δυνατότητες σε αναπληρωτές να καλύπτουν τακτικές θέσεις επιβραβεύοντας και την προϋπηρεσία, για το 2019-2020 θα χρησιμοποιούμε αναπληρωτές και σταδιακά θα προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό, δεν γίνεται να έχουμε κενό σε δασκάλους και καθηγητές», είπε.

Σε ερώτηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα δήλωσε: «Είναι εδώ η σύζυγος μου που αποφάσισε να αφήσει μια ασφαλή δουλειά για να στήσει δίκη της επιχείρηση, είναι πρόθεση μου να στηρίξω γυναικεία επιχειρηματικότητα, πρέπει να δούμε πως θα στηρίξουμε τις γυναίκες γιατί είναι μανάδες εργαζόμενες, νοικοκυρές, επιμένω πολύ να στηρίξουμε προσχολική αγωγή να ορίσουμε πλαίσιο για ολοήμερα δημοτικά που δεν θα είναι απλά πάρκινγκ παιδιών, αλλά τα παιδιά εκεί θα πρέπει να περνούν παραγωγικό χρόνο. Θα πρέπει να δοθούν πόροι για τη στήριξη της γυναίκειας επιχειρηματικότητας και για τη στήριξη γυναικών που βγήκαν για χρόνια από αγορά εργασίας».

«Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους χαμηλόμισθους, θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξηση του ΑΕΠ, ο κατώτατος σήμερα είναι 650 ευρώ, με ανάπτυξη 4% θα πάει στα 700 ευρώ. Θα έχουμε μια ρωμαλέα ανάπτυξη, να μην είναι για τους λίγους να πάει σε πολλούς και να δούμε συνολικά το νοικοκυριό και να μειώσουμε τη φορολογία για φυσικά πρόσωπα και μείωση ΦΠΑ, αυτό σημαίνει μείωση κόστους ζωής και μείωση ΕΝΦΙΑ κατά μέσο ότι 30% μέσα σε μια διετία», είπε απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα που παίρνει τον βασικό μισθό.

Για την Βουλγαρία, τον ανταγωνισμό, την γραφειοκρατία και την φορολογία χαρτόσημου επί των συναλλαγών

«Το δεύτερο είναι κάτι που το εξετάζουμε, πράγματι έχουμε ανταγωνιστές με χαμηλή φορολογία 10% και μεγάλη ευκολία σε εκκίνηση επιχειρήσεων, δεν μπορούμε να πάμε τόσο κάτω το φόρο θα τον πάμε στο 20% αλλά θα κάνουμε στο άλλο, η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί τον μικρό επιχειρηματία, μου λένε επιχειρηματίες μην γίνεσαι εμπόδιο στην εμπορική δραστηριότητα, όλοι υπουργοί θα είναι εναρμονισμένοι να λύνουν εμπόδια, χωρίς να φεύγει ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους, που μπορεί να έλεγχοι εκ των υστέρων, η φιλοδοξία μου είναι να μπορούμε πολύ σύντομα να γίνουμε φιλικοί στις επενδύσεις, επιμένω στο ελληνικό γιατί είναι μια συμβολική επένδυση, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, η ανεργία θα μειωθεί από επιχειρηματίες σαν εσένα», απάντησε σε πολίτη.

«Το φορολογικό μας νομοσχέδιο θα είναι το δεύτερο και θα πούμε ότι δεν θα αλλάξει. Έχω βαρεθεί να ακούμε τα στερεότυπα στη Ευρώπη, οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους», επεσήμανε.

Για την ιδιωτική ασφάλιση

«Είμαστε ένας λαός υποασφαλισμένος, έχουμε μιλήσει για ένα σύστημα τριών πυλώνων. Το δεύτερο κομμάτι της επικουρικής ασφάλισης χωρίς κανείς να πειράξει τις σημερινές συντάξεις σταδιακά έτσι ώστε να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι μπορούν να χειριστούν κουμπαρά τους και να τον χειριστούν και ιδιωτικές εταιρίες και να πιστέψουν ξανά στο ασφαλιστικό σύστημα», είπε.

«Εργοδότες σήμερα λένε θα σε δηλώνω τετράωρο θα δουλεύεις οκτάωρο, για να πάρει στην τσέπη χρήματα μαύρα αλλά αυτά τα ένσημα θα του λείψουν κάποια στιγμή. Και για τον τρίτο πυλώνα, αυτοί που το αντέχουν να μπορούν να έχουνε και φορολογικά κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση, και ιδιωτικές εταιρείες να προσφέρουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους τους ως πρόσθετες παροχές», συμπλήρωσε.

Για τον Μπέο και για τις αντικειμενικές αξίες

«Η ευθυγράμμιση εμπορικών με αντικειμενικές αξίες έχει σημασία, έχουμε πολιτική που θα στηρίξει συνολικά τα ακίνητα, θέλουμε να στηρίξουμε τον κλάδο της οικοδομής, να δώσουμε κίνητρα για οι Έλληνες να επισκευάζουν τα σπίτια τους και να τα κάνω πιο φιλικά για το περιβάλλον», δήλωσε.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την οικοδομή και να αποκτήσει ξανά η ακίνητη περιουσία αξία, για το δεύτερο σέβομαι πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών και όπως ξέρετε στους δημάρχους με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις αποφύγαμε να δώσουμε σκληρά χρίσματα, μπορεί να εκφράσουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά αφήσαμε τις τοπικές κοινωνίες ελεύθερες να αποφασίσουν, για την επόμενη μέρα είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε, ασχέτως της κομματικής του προέλευσης , του χαρακτήρα τους, δε με νοιάζει αν είναι πράσινος κόκκινος μπλε, φαλακρός ή με μαλλιά, βλέπω τον δήμαρχο που εσείς επιλέξατε και πρέπει να συνεργαστούμε με τον δήμαρχο που εσείς επιλέξατε. Αντιμετωπίζω το δήμαρχο Βόλου όπως αντιμετωπίζω κάθε άλλο εκλεγμένο δήμαρχο», είπε αναφορικά με τον κ. Μπέο.

«Η απλή αναλογική και σε εθνικό επίπεδο θα είναι καταστροφική για τη χώρα, η πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε το μικρό οικονόμο την επόμενη μέρα, για να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα, εάν σήμερα δε σχηματιζόταν εκείνη Βέρνη συ σκεφτείτε τι θα γινόταν στη χώρα εάν γινόταν εκλογές με απλή αναλογική, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με απόλυτη ακυβερνησία, με το απόλυτο χάος ουσιαστικά, γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, επειδή δε βγαίνουν τα νούμερα αλλιώς να γίνει κυβέρνηση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, τόσο, και επειδή δεν θέλουν πολύ να γίνει κυβέρνηση μεταξύ νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό ζητάμε από όλους ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα  σε περιπέτειες», τόνισε.

Για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

«Έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτό το ζήτημα, και νομίζω ότι υπάρχουνε περιθώρια να αφήσουμε την αγορά να δουλέψει με περισσότερη ευελιξία και ίδια η αγορά να καθορίσει και τον αριθμό των φαρμακείων τα οποία μπορούν να δουλέψουν με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας έγιναν κάποιες σημαντικές κινήσεις ως τώρα.

Δεν καλύφθηκαν απόλυτα δεν κάλυψαν απόλυτα την αγορά όμως πρέπει να καλυφθεί, τα φαρμακεία είναι σημαντικός θεσμός και είναι σημαντικό όχι μόνο για την πουλάνε φάρμακα, αλλά γιατί μπορούν να είναι ένας εν δυνάμει σύμμαχος της πολιτείας στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας, γιατί ο φαρμακοποιός είναι της γειτονιάς, ένας άνθρωπος τον οποίο συχνά συμβουλευόμαστε και πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια μας να εξορθολογίσουμε όχι να μειώσουμε την φαρμακευτική δαπάνη όταν πάει δηλαδή κάποιος με μία συνταγή στο φαρμακοποιό και μπορεί να πάρει ένα Γενόσημο, να πληρώσει το ίδιο φάρμακο με πολύ μικρότερο κόστος για τον ίδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε σκέψεις για το πως θα εξορθολογήσουμε την αγορά, το φαρμακείο και για το άνοιγμα εξαρτάται από το πως η πελατεία έχει και αν έχει και μπορεί να υποστηρίξει την δουλειά του», πρόσθεσε.

Για τη γενιά που έζησε στην ξενιτιά

«Πολλοί δεν έχουν γυρίσει ακόμη, για μένα είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό την προοπτική για εκείνους που είναι εκεί να γυρίσουν πίσω», είπε.

«Άλλοι έφυγαν ενώ είχαν δουλειά γιατί δεν άντεχαν άλλο την φορολογική επιβάρυνση και την ασφαλιστική επιβάρυνση. Για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να πιστέψει στην πατρίδα του και να πιστέψει ότι έχουμε μπροστά μας ένα αισιόδοξο μέλλον. ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

The post Μητσοτάκης: Ιδιωτική ασφάλιση γι’ αυτούς που αντέχουν – Η Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από την κυβέρνηση Τσίπρα appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr