Μητσοτάκης στο CNN: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατέψουμε τα σύνορά μας”!

Μητσοτάκης στο CNN: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατέψουμε τα σύνορά μας”!

“Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, δεν έρχονται από τη Συρία, δεν έρχονται από το Ιντλίμπ” επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

“Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατέψουμε τα σύνορά μας”, ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου.

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή δεν αποτελούν μέρος της προσφυγικής ή μεταναστευτικής κρίσης, αλλά πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια της Τουρκίας να “εργαλειοποιήσει” το προσφυγικό, για να εξυπηρετήσει τις δικές της επιδιώξεις.

Μητσοτάκης: “Τουρκική προβοκάτσια στον Έβρο”!

“Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα σύνορά μας” τονίζει, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία, από το Ιντλίμπ.

“Οι περισσότεροι ζουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια, μιλάνε την τουρκική γλώσσα” αναφέρει. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξεκάθαρα για τουρκική προβοκάτσια και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ξεκίνησε την νέα κρίση.

“Η Ελλάδα άνοιξε την καρδιά και τα σπίτια της στους πρόσφυγες”, υπογράμμισε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα μας δεν φέρεται σωστά στους πρόσφυγες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε “νεκρή” τη συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό, εξαιτίας της συστηματικής, μονομερούς παραβίασής της από την Τουρκία.

“Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται” υπογράμμισε, ενώ κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει να διαδίδει και να ενθαρρύνει τα “fake news” κατά της Ελλάδας.

Κορονοϊός: “‘Έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα”

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει νεκρός στη χώρα μας από την επιδημία. Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινή, συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση απέναντι στον φονικό ιό.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: Ελλάδα