Μητσοτάκης στο CNN: Οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική 

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η οποία θα μεταδοθεί, σήμερα, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο τρέιλερ από τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Fareed Zakaria εξηγεί, σύμφωνα με το CNN, τους λόγους για τους οποίους «οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό».

Στο σύντομο τρέιλερ από τη συνέντευξη, ο Fareed Zakaria εμφανίζεται, αρχικά, να ρωτά τον πρωθυπουργό για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας, εξηγεί ότι «μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Ετσι κερδίσαμε και την ακροδεξιά
Ο πρωθυπουργός αναφέρει στον σχολιαστή του CNN ότι η νίκη της ΝΔ και επί της ακροδεξιάς ήρθε με συγκεκριμένο σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ προέταξε «μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ως ΝΔ «εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στον δημοσιογράφο του CNN ότι «κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση»,, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Δείτε το τρέιλερ της συνέντευξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο δίκτυο CNN:

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης