Ν. Ηγουμενίδης: Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας λειτουργεί ως ο ‘άνθρωπος’ των ιδιωτικών κολλεγίων

Σχετικά με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μια απαράδεκτη και αντισυνταγματική διάταξη, η σημερινή Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προωθεί με πρωτοφανή και ωμό τρόπο τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολλεγίων. Με το άρθρο 50 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσίων ΑΕΙ με εκείνα των ιδιωτικών κολλεγίων, παραχωρώντας το δικαίωμα στους αποφοίτους των τελευταίων να διοριστούν ή να προσληφθούν στο Δημόσιο όχι μόνο εφόσον υπάρχει αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ (όπως ισχύει αποκλειστικά μέχρι σήμερα), αλλά ακόμα και αν υπάρχει απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λειτουργεί ως ο «άνθρωπος» των ιδιωτικών κολλεγίων εξισώνοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημόσιων ΑΕΙ και των ιδιωτικών κολλεγίων και βέβαια στοχεύει σε ένα νομικό προηγούμενο για προσλήψεις σε άλλους κλάδους.

Η Κυβέρνηση, αντί να αναμορφώσει τον ΔΟΑΤΑΠ τον οποίο συστηματικά απαξιώνει, στρέφεται ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τους αποφοίτους του.

Όλος ο δημοκρατικός κόσμος και οι ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αναδείξουν και να παλέψουν ενάντια σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου και των αποφοίτων του.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης