Νίκη του Τύπου: Η Google συμφώνησε με έξι γαλλικά έντυπα για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων

ΚΟΣΜΟΣ
Η εταιρεία Google, θυγατρική της Alphabet, υπέγραψε συμφωνίες για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων με έξι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde και Le Figaro. 
 
Η Google είναι σε διαπραγματεύσεις και με άλλα γαλλικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά πανεθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας, με σκοπό να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο μέχρι τα τέλη του έτους.
 
Η συμφωνία αφορά την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων, δηλαδή την αποζημίωση των εντύπων, για το περιεχόμενό τους (κατά κύριο λόγο, φωτογραφίες και βίντεο) που χρησιμοποιούνται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.
 
Αρχικά, η Google είχε αρνηθεί να αποζημιώνει τα γαλλικά ΜΜΕ, όμως τον περασμένο μήνα γαλλικό δικαστήριο διέταξε την αμερικανική εταιρεία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εκδότες στη Γαλλία σχετικά με την πληρωμή τους για τη χρήση του περιεχομένου των εντύπων.
 
Σύμφωνα με το news247, η σημερινή συμφωνία αφορά τις εφημερίδες και τα περιοδικό Le Monde, Courrier International, L’Obs (πρώην Nouvel Observateur), Le Figaro, Liberation και L’Express.

Google
Γαλλία
έντυπα
Δικαιώματα
Has video: 

Πηγή: