Ντόναλντ Τραμπ για Κασέμ Σουλεϊμανί: Ο «γιος σκύλας» έπρεπε να έχει εξοντωθεί πριν από 20 χρόνια

Με βαριές εκφράσεις αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη προκαλώντας ανάφλεξη σε όλη την περιοχή.

Σε προεκλογική ομιλία του στο Μιλγουόκι, ο Τραμπ είπε πως υπάρχουν «πολλοί νέοι και νέες που δεν έχουν χέρια ούτε πόδια» εξαιτίας του διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πόδια, ούτε χέρια, εξαιτίας αυτού του γιου σκύλας, έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν από είκοσι χρόνια» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τον Σουλεϊμανί «βασιλιά των βομβών που τοποθετούνταν στην άκρη του δρόμου»

 

Ο Τραμπ συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόφασή του να διατάξει αεροπορικό πλήγμα για την εξόντωση του ανώτατου αξιωματικού των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων, ενώ πολλοί τον επικρίνουν και αμφισβητούν το ότι υπήρχε απειλή «άμεσα επικείμενης» επίθεσης με εγκέφαλο τον υποστράτηγο, ο οποίος πήγε στη Βαγδάτη με εμπορική πτήση για συνομιλίες.

Η Ουάσινγκτον διατείνεται ότι ο διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς ευθύνεται για τους θανάτους και τους τραυματισμούς εκατοντάδων στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι έδωσε μάλλον αντιφατικές εξηγήσεις για το σκεπτικό της επιχείρησης εξόντωσης του Σουλεϊμανί, κατά πολλούς του δεύτερου ισχυρότερου αξιωματούχου στην Τεχεράνη, πίσω μόνο από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε για παράδειγμα την Κυριακή πως ουδέποτε είδε οποιαδήποτε αναφορά, ή απόδειξη, πως το Ιράν σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον τεσσάρων πρεσβειών των ΗΠΑ, όπως διαβεβαίωνε ο Ντόναλντ Τραμπ δύο ημέρες νωρίτερα.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι εξύμνησαν τον Τραμπ για την απόφασή του να διατάξει τη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού, βλέποντας σε αυτήν μια αποφασιστική ενέργεια για την προστασία των ΗΠΑ από τους εχθρούς τους. Απεναντίας, οι Δημοκρατικοί είδαν στην επιχείρηση εξόντωσης του Σουλεϊμανί άλλον έναν λόγο να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με σκοπό την καθαίρεσή του.

Σε αντίποινα για τον φόνο του Σουλεϊμανί, η Τεχεράνη εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών βάσεων όπου φιλοξενούνται αμερικανικά στρατεύματα. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες στις τάξεις των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Αντιδρώντας, ο Τραμπ διέταξε να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις στο Ιράν αλλά όχι νέα στρατιωτική δράση, γεγονός που αρκετοί εξέλαβαν ως ένδειξη της πρόθεσής του να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση.

Πηγή: newsbeast.gr

The post Ντόναλντ Τραμπ για Κασέμ Σουλεϊμανί: Ο «γιος σκύλας» έπρεπε να έχει εξοντωθεί πριν από 20 χρόνια appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;