Νύχτα τρόμου στη Σάμο : Στις φλόγες το Κέντρο Υποδοχής, μαχαιρώματα και τραυματίες

Εκτός ελέγχου τείνει να βγει η κατάσταση στη Σάμο, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας τυλίχθηκε στις φλόγες μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν έξι τραυματίες. Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Με μέριμνα της αστυνομίας έχουν μετακινηθεί εκτός δομής οι μετανάστες για να μην κινδυνεύσει κανείς από τις πυρκαγιές, ενώ με επίσης με την συνδρομή της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο και επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν τις φωτιές.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, όπου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται. Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκαταλείπουν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου. Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα.

Δείτε εικόνες από την περιοχή, όπως τις μεταφέρει το samos24.gr:

«Γίνονται συνεχώς εκρήξεις, θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα»

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στο One Channel η δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης, Βιολέτα Τριπόδη, η κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου είναι ανεξέλεγκτη.

«Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν εκκενωθεί όλοι» τόνισε και συμπλήρωσε πως «γίνονται συνεχώς εκρήξεις από φιάλες υγραερίων».

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» συμπλήρωσε η κ. Τριπόδη και κατέληξε πως «εκτός από την πυροσβεστική στην περιοχή βρίσκεται αστυνομία, δυνάμεις των ΜΑΤ, ακόμα και ο στρατός».

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ