«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αφορά τους νέους»

«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι αγώνας που δίνεται καθημερινά», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υποδεχόμενη τις νέες και τους νέους που μετείχαν στην πρωτοβουλία με τίτλο «Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων» του πολύπλευρου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Partyouth.

Η κ. Δούρου αναφερόμενη στο θέμα της πρωτοβουλίας, πρόσθεσε ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αφορά τους νέους και ιδιαίτερα όταν περνάει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, σημείωσε η περιφερειάρχης, «τα συνδυάζει το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη στήριξη της Δημοκρατίας, αυτής της σπουδαίας υπόθεσης για το μέλλον της Ευρώπης, της Ελλάδας, των νέων».

Τους νέους στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου παρίστατο και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου, συνόδεψαν εκπαιδευτικοί του Δήμου Πετρούπολης, οι οποίοι είχαν και τον συντονισμό της πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

powered by Rubicon Project
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post «Ο αγώνας για τη Δημοκρατία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αφορά τους νέους» appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr